Kung Pow Chicken

 

Kung Pow Chicken (宫保鸡丁 Gongbao jiding)

 

Dette er nok en af de mest populære kinesiske retter. Den kombinerer på fantastisk vis det stærke og det søde i saucen, og det bløde og det sprøde i kylling og jordnødder.

 

Marinade

  • 2 1/4 tsk maizena
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk lys soja sauce
  • 1 tsk risvin
  • 300 g kyllingebryst (skåret i tern ca 1,5×1,5 cm)

Sauce

  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk lys soja sauce
  • 1 tsk mørk soja sauce
  • 1 spsk Chinkiang eddike
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 spsk vand ((evt. kyllingeboullion))

Til stegning

  • 1 spsk olie (gerne jordnøddeolie)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 cm frisk ingefær (finthakket)
  • 10 stk røde tørrede Sichuan chilier (halverede og uden kerner)
  • 5 forårsløg (hakket i 1/2 cm stykker)
  • 1 tsk Sichuan peberkorn
  • 1 1/2 dl peanuts (usaltede)
  1. Bland marinaden, rør sammen med kyllingestykker og stil på køl i minimum 1 time.

  2. Rist jordnødder i ovn (200°) eller på pande ved middel varme i ca 15 minutter. Sørg for at de ristes igennem uden at brænde på.

  3. Bland alle ingredienserne til saucen, så de er klar.

  4. Varm olien op i en wok, gryde eller stor pande til høj varme.
    Lynsteg rød chili og Sichuan peberkorn til de afgiver en stærk aroma (ca 20 sekunder). De må ikke brænde på.

  5. Tilsæt kyllingestykkerne og steg videre ved høj varme til det skilles ad.

  6. Tilsæt hakket hvidløg og ingefær og steg videre til kyllingen er gennemstegt.

  7. Tilsæt sauceblandingen, og når den begynder at tykne tilsættes til sidst jordnødder og forårsløg.

 

Products
Products

Leave a Reply

Close Menu
×
×

Cart